Rom

Rom er en smuk by beliggende i Italien, og den er kendt for sin rige historie, kunst, arkitektur og madkultur. På dansk kaldes byen "Ro...

Det romerske køkken

Den romerske køkken er en lækker og rig kulinarisk tradition, der stammer fra byen Rom og dens omgivelser. Dette køkken er kendt for at bruge friske og enkle ingredienser, typiske for Middelhavet, og for sine berømte retter som spaghetti alla carbonara, saltimbocca alla romana og cacio e pepe.


Det romerske køkken har gamle rødder, der går tilbage til det romerske imperium, men er også blevet påvirket af kulinariske traditioner fra andre italienske regioner, såsom napolitansk køkken og jødisk køkken.

Nogle af de typiske retter i det romerske køkken inkluderer også pasta alla gricia, pasta alla amatriciana , carciofi alla romana (artiskokker), fyldte blomster af courgette, baccalà alla romana (torsk) og porchetta (stegt gris) .

Derudover er det romerske køkken også berømt for sine desserter, såsom tærte af (ricotta) typisk flødeost, maritozzo og typisk flødeost (ricotta) og vildkirsebær tærte).

Hvis du besøger Rom, bør du ikke gå glip af muligheden for at smage det romerske køkken i sine traditionelle restauranter og trattorie, hvor du kan værdsætte dens autenticitet og unikke smag.


Absolut værd at prøve er pasta alla carbonara, pasta alla gricia og pasta alla matriciana samt porchetta sandwich (helstegt gris) ledsaget af et glas Romanella (sød og mousserende vin)

I Italien og i Rom er det typiske måltidet på en restaurant satt sammen av flere ret

ANTIPASTO: en tallerken med delikatesser som salami, ost, grillet grønnsaker eller fiskesalat hvis vi velger en fiskbasert middag.

PRIMO PIATTO: en tallerken med pasta eller ris.

SECONDO PIATTO: en tallerken med kjøtt eller fisk.

CONTORNO: en side rett til Secondo Piatto bestående av salat, grønnsaker, stekte poteter eller grillet.

DESSERT: avslutning av måltidet, som serveres med kaffe og "AMARO" (urtebasert likør) eller "GRAPPA" (druedestillat, både hvit og fatlagret).

Selvfølgelig avhenger det av hvor sulten man er, og hvis man ikke er så sulten, kan man velge mellom en første eller andre tallerken. I Roma blir det, med unntak av turiststeder, ikke servert enkeltretter som det ofte gjøres mange steder i verden.


Hvis vi går for å spise pizza på en restaurant, husk at den romerske pizzaen er forskjellig fra den neapolitanske. Den romerske pizzaen er tynnere og sprøere, mens PINSA Romana har en høyere og mykere deig. Pizzaen kan fylles med forskjellige valg etter kundens ønske.

Vanligvis kommer pizzaen etter en "FRITTI" -tallerken på forespørsel

SUPPLI: risboller med ost i midten, panert og stekt, typisk for Roma.


CROCCHETTE: potetboller, panert og stekt.

FIORI DI ZUCCA: gresskarblomster fylt med ost og ansjos inni, panert og stekt.

OLIVE ASCOLANE: gigantiske oliven fylt med kjøtt, panert og stekt.

At spise i Rom uden at bruge for meget penge

Ingen kommentarer:

Send en kommentar